Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 23 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Obsah a význam potravinových etiket
RODKOVÁ, Eva
Tématem této bakalářské práce je obsah a význam potravinových etiket. Práce je založena na studiu literatury daného tématu. Informace byly čerpány především z literatury a dokumentů, které poskytuje Ministerstvo zemědělství ČR. Další zdroje představovaly knihy, webové portály a právní předpisy. Bakalářská práce má informační přínos a může sloužit jako nástroj pro lepší orientaci v potravinách a jejich značení. V dokumentu je vytvořen kompaktní přehled značení potravin v ČR a relevantních zdrojů informací ohledně problematiky označování potravin. Práce se snaží především ucelit informace a předat je srozumitelnou formou spotřebiteli. Rozvíjí další možné cesty, jak se o problematice dozvědět více a jak s informacemi pracovat v běžném životě tak, abychom se nenechali při nákupu oklamat někdy nejasným značením.
Prodejní úspěšnost v soutěži oceněných regionálních potravin Jihomoravského kraje
Pernicová, Lenka
Diplomová práce řeší prodejní úspěšnost v regionální soutěži „Regionální potravina“ a „ZLATÁ Chuť jižní Moravy“ vyhlášené Agrární komorou. V práci jsou vyhodnoceni jednotliví soutěžitelé a jejich oceněné potravinářské výrobky za roky 2013 až 2017. Stěžejní náplní diplomové práce byly průzkumy názorů provedené mezi oceněnými soutěžiteli a mezi veřejností. Na základě výsledků z průzkumů bylo navrženo zlepšení propagace vyhlášených soutěží. Práce obsahuje schémata přibližující problematiku řešenou v diplomové práci.
Legislativní požadavky na označování vybraných druhů potravin
KLEINMANNOVÁ, Denisa
Tato bakalářská práce objasňuje legislativní požadavky na označování vybraných druhů potravin. Vysvětluje roli Evropské unie v tvorbě České legislativy. Poukazuje na současné trendy, jako jsou například biopotraviny, funkční potraviny a zdravější složení potravin. Dále popisuje povinné údaje na obale balené potraviny a uvádí příklady nevyhovujících výrobků. V dalších kapitolách řeší Evropskou a Českou legislativní úpravu, kde se podrobněji zaměřuje na specifická pravidla označování vybraných druhů potravin - masa, masných výrobků, mléka a mléčných výrobků.
Vliv marketingu na zákazníka při výběru potravin
VANIŠOVÁ, Hana
Diplomová práce se zabývá vlivem marketingu na zákazníka při výběru potravin. Zkoumá, zda převáží vliv marketingu nebo zákazníkův vlastní úsudek o vhodnosti volby potravin denní potřeby z hlediska sledování jejich nutričního složení. Teoretická část se zabývá základy marketingu, nemalá pozornost je věnována také potravinářskému zboží, označování potravin, výživě a kvalitě potravinářských produktů, které mohou ve velké míře ovlivnit kvalitu života. Výzkum byl realizován prostřednictvím dotazníkového šetření. Získaná data jsou zpracována ve formě tabulek a grafů, doplněných slovním komentářem. Platnost stanovených hypotéz je statisticky vyhodnocena a zpracována. Na základě výsledků výzkumného šetření jsou v závěru diplomové práce vyhodnoceny faktory ovlivňující nákupní rozhodování a jednotlivé preference respondentů při výběru potravin. V příloze je sestavený přehled praktických informací a obecných rad, které by měly nakupujícím pomoci v rozhodování při nákupu základních potravin a v lepší orientaci mezi údaji uvedenými na obalech jednotlivých produktů.
Označování a dohledatelnost balených potravin
Tvrdoňová, Kateřina
Bakalářská práce se zabývá označováním a dohledatelností balených potravin. Analyzuje jednotlivé typy identifikace v distribuční síti. Popisuje identifikaci pomocí čárových kódů a RFID technologie a porovnává jejich výhody s ohledem na další předpokládaný rozvoj. Rozděluje čárové kódy, věnuje se jejich umístění, kvalitě a také kódování znaků do čárového kódu. V části věnované RFID práce seznamuje s výrobou a rozdělením RFID tagů. Dále popisuje označování balených potravin základními informacemi.
Ochrana spotřebitele v oblasti označování potravin v České republice
Fialová, Andrea ; Horová, Olga (vedoucí práce) ; Tománková, Martina (oponent)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit vnímání, důležitost a znalosti v oblasti označování potravin veřejnosti v České republice. Teoretická část se nejdříve zaměřuje na vysvětlení pojmů souvisejících s touto problematikou, právní úpravu a všeobecné požadavky na označování potravin. Praktická část je tvořena vlastním výzkumem na základě dotazníkového šetření. Výzkum je rozdělen na dvě části. První část se zaměřuje na všeobecný zájem spotřebitelů o informace na potravinách, jejich preference informací při nákupu potravin a spokojenost se současným označováním. Druhá část si klade za cíl prověřit znalosti spotřebitelů spojené s touto problematikou.
Označování potravin
Soukupová, Markéta ; Snopková, Tereza (vedoucí práce) ; Franková, Martina (oponent)
Hlavním cílem mé diplomové práce je představit a analyzovat právní oblast označování potravin. Téma je velmi aktuální, protože stěžejní předpisy upravující tuto problematiku, tj. zákon č. 110/1997 Sb. a nařízení č. 1169/2011, byly v nedávné době novelizovány. Diplomová práce je strukturována do šesti částí, které se jednotlivě věnují hlavním principům a zásadám této právní oblasti, pramenům práva, povinným a dobrovolným údajům na potravinách, prodeji na dálku a značkám kvality. V závěru mé práce shrnuji pozitiva a negativa nové právní úpravy a zamýšlím se nad možnými změnami, které by mohly být ku prospěchu jak spotřebitelům, tak provozovatelům potravinářských podniků.
Potravinové právo v ČR a v zahraničí
Bilíková, Jana ; Damohorský, Milan (vedoucí práce) ; Snopková, Tereza (oponent)
Tato diplomová práce pojednává o potravinovém právu v České republice a zahraničí se zaměřením na úpravu v rámci Evropské unie. Jejím cílem je nejen uvedení do celkové problematiky potravinového práva představením základních právních pramenů a jejich nedávných významných změn, ale především se zaměřuje na označování potravin, právní aspekty výživy a úpravu potravinového práva ve Francii. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Označování a dohledatelnost potravin
Šimková, Pavla
Předložena bakalářská práce se zabývá označováním a sledovatelností potravin. Popisuje systém dohledatelnosti a identifikace. Seznamuje s typy identifikací na trhu. Popisuje údaje, které mají být uvedené na obalech potravin a v jaké formě mají být napsány. Dále analyzuje současný systém označování a sledovatelnosti hovězího masa. Analyzuje systém od narození telete, přes údaje na jatkách, po upravené maso v obchodní síti. Popisuje údaje, které mají být na baleném mase nebo na mase, které není předem zabaleno.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 23 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.